Sicko Hoogterp

DADGAD Gitaar, Gitaar, Basgitaar, Mandoline, Spoons en Zang

Sinds 2017 maakt Sicko deel uit van JSF. Daarmee is hij na lange tijd via allerlei muzikale omzwervingen (‘by Dokkum om’) terug bij zijn roots: fijnbesnaarde folk. Op jonge leeftijd verruilt Sicko de saxofoon voor de gitaar. Spoedig maakt hij furore met folkgroep Grimbeert, gevolgd door een niet minder ‘rûge perioade’ als zanger/leadgitarist in diverse (Fryske) rockbands. De Gibson Les Paul en Fender Stratocaster maken naderhand plaats voor piano en schilderpenseel. Maar de liefde voor akoestische (folk)muziek is altijd gebleven. ,Bij JSF ben ik muzikaal thuis gekomen.’

Sèbastian Meijer

Viool, Altviool, Zang, Percussie, Piano en (Bas)gitaar

Sèbastian (Bas), is een geval apart. Deze getalenteerde muzikant is geboren in Zimbabwe en is nog net niet met een viool onder zijn kin uit de baarmoeder gekropen. Er zijn foto’s en filmmateriaal van hem, slechts 4 jaar oud, met een viool in zijn handen. Noem een liedje of melodie dat hij heeft gehoord en hij speelt het! Bovendien kan Bas niet onverdienstelijk piano, gitaar en percussie spelen en zingt hij steevast de harmonieën.

Tuaq Pijlman

Cajon, Bodhrán, Percussie, Zang

Tuaq, de Benjamin van de groep is sinds 2020 bij Joint String Friends gekomen. Al eerder speelde Tuaq als gastmuzikant bij JSF.

Menno Schilstra

Zang, Gitaar, Basgitaar, Bouzouki, Cajon, Bodhrán, Mondharmonica, Whistles en Geluidstechnicus.

De eerste kennismaking met muziek voor Menno was de mondharmonica, meegenomen van een schooltripje naar Schiermonnikoog. Een paar jaar later werd zijn interesse gewekt door een keyboard en leerde hij daarop eigenhandig liedjes spelen. Toch bleef er iets knagen en via de blues koos hij uiteindelijk voor gitaar en zang. Door de interesse in Ierse muziek en vooral de uillean pipes (Ierse doedelzak), kwam daar low whistle bij en basgitaar.

Scroll naar top