Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Klik op de afbeelding voor meer informatie. Voor de volledige tekst telefoon draaien a.u.b.

Sicko Hoogterp

DADGAD Gitaar, Gitaar, Basgitaar, Mandoline, Spoons en Zang

Sinds 2017 maakt Sicko deel uit van JSF. Daarmee is hij na lange tijd via allerlei muzikale omzwervingen (‘by Dokkum om’) terug bij zijn roots: fijnbesnaarde folk. Op jonge leeftijd verruilt Sicko de saxofoon voor de gitaar. Spoedig maakt hij furore met folkgroep Grimbeert, gevolgd door een niet minder ‘rûge perioade’ als zanger/leadgitarist in diverse (Fryske) rockbands. De Gibson Les Paul en Fender Stratocaster maken naderhand plaats voor piano en schilderpenseel. Maar de liefde voor akoestische (folk)muziek is altijd gebleven. ,Bij JSF ben ik muzikaal thuis gekomen.’

Nico de Koning

Viool, Altviool, Gitaar, Basgitaar en Mandoline

Bij Nico zat het muziek maken er al vroeg in. Als koorknaap bij de Mattheus Passion, raakte hij al in vervoering van de cello.  Thuis ontbraken de financiële middelen voor zo’n kostbaar instrument, dus werd het pas in de pubertijd een gitaar om de Beatles en The Stones te imiteren. Op latere leeftijd kwam de viool op zijn pad, waarmee ook de belangstelling voor Balkan, Klezmer en Ierse muziek werd gewekt. Nico is van huis uit docent en geeft ook vioollessen en lessen Algemene Muzikale Vorming.

Sebastian Meijer

Viool, Altviool, Zang, Percussie, Piano en (Bas)gitaar

De Benjamin van de groep; Sebastian (Bas), is een geval apart. Deze getalenteerde muzikant is geboren in Zimbabwe en is nog net niet met een viool onder zijn kin uit de baarmoeder gekropen. Er zijn foto’s en filmmateriaal van hem, slechts 4 jaar oud, met een viool in zijn handen. Noem een liedje of melodie dat hij heeft gehoord en hij speelt het! Bovendien kan Bas niet onverdienstelijk piano, gitaar en percussie spelen en zingt hij steevast de harmonieën.

Menno Schilstra

Zang, Gitaar, Basgitaar, Bouzouki, Cajon, Bodhrán, Mondharmonica, Whistles en Geluidstechnicus.

De eerste kennismaking met muziek voor Menno was de mondharmonica, meegenomen van een schooltripje naar Schiermonnikoog. Een paar jaar later werd zijn interesse gewekt door een keyboard en leerde hij daarop eigenhandig liedjes spelen. Toch bleef er iets knagen en via de blues koos hij uiteindelijk voor gitaar en zang. Door de interesse in Ierse muziek en vooral de uillean pipes (Ierse doedelzak), kwam daar low whistle bij en basgitaar.