Biografie Joint String Friends

Vier vrienden uit verschillende generaties: uit verschillende culturen brengen ze een breed palet aan muzikale stijlen. De etiketten folk en wereldmuziek sluiten maar gedeeltelijk aan, omdat ook uitstapjes worden gemaakt naar pop en luistermuziek. Zo kun je van een Sloveense csardas een overstap meemaken naar Keltische folk en van een gevoelig Fries luisterliedje naar een stampende folk uitvoering van een rocknummer. De diversiteit van de JSF muzikanten blijkt ook uit het feit dat elk lid meerdere instrumenten speelt.

Inmiddels is er een voorzichtige start gemaakt met het schrijven van eigen werk en zijn ze bezig met het opnemen van hun eerste EP. Een optreden van Joint String Friends staat garant voor plezier en het doel is dan ook altijd om het publiek een leuke avond te bezorgen! De band is uitstekend geschikt om op festivals en/of in clubs en kleine en grote zalen te spelen.

Joint String Friends is in 2008 voortgekomen uit een Iers muziekgezelschap van 8 muzikanten. De naam is een knipoog naar de Joint Strike Fighter (JSF) die veelvuldig in het nieuws was. Krantekoppen met ‘JSF maakt te veel herrie’ zijn in dit kader erg grappig. Bovendien is de naam een verwijzing naar de bandleden zelf, omdat ze verenigd zijn door de meerdere snaarinstrumenten die ze spelen en de onderlinge vriendschap.

Dat de vriendschap zich niet alleen tot de muziek beperkt, blijkt uit de diverse zeil- en vaartochten, festivalbezoeken en ook een veel besproken dagtripje naar Düsseldorf en Keulen. in Duitsland.

Joint String Friends zijn:

Sicko Hoogterp: DADGAD gitaar, gitaar, basgitaar, mandoline, spoons en zang
Nico de Koning: viool, altviool, gitaar, basgitaar, cajon en mandoline
Sebastian Meijer: viool, altviool en zang
Menno Schilstra: zang, gitaar, basgitaar, stompbox en mondharmonica

Persfoto’s: